Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani

Energetske sanacije

“Od svetovanja za učinkovito rabo energije do izvedbe”

 

 

   

Sanacija je namenjena energetski sanaciji stavb in sicer za projekte energetsko učinkovite sanacije obstoječih stavb - toplotna izolacija fasad, toplotna izolacija podstrešja, zamenjava oken, vgradnja sodobnih tehnologij za ogrevanje, prezračevanje in hlajenje stavb ter okolju prijaznih decentraliziranih sistemov za energetsko oskrbo s poudarkom na kogeneraciji in rabi obnovljivih virov energije kot tudi za samodejno spremljanje porabe (t.i. energetski monitoring), ki omogoča spremljanje kazalnikov projekta.

 

Energetsko sanacijo delno financira Evropska unija iz Kohezijskega sklada, ki se izvaja v okviru 1,577 milijarde evrov vrednega Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013. Omenjena sredstva so v prvi vrsti namenjena za posodobitev ali novogradnjo infrastrukture s področja okolja in prometa, v manjši meri - in sicer približno 160 milijonov evrov - pa tudi za projekte s področja trajnostne rabe energije.

 

S tovrstnimi sanacijami sledimo ciljem Akcijskega načrta učinkovite rabe energije ter strategije »Energija 2020«, ki strateško usmerja k 20% večji energetski učinkovitosti do 2020. Ta dva dokumenta pa med drugimi izpolnjujeta zaveze leta 2009 sprejetega podnebno-energetskega zakonodajnega paketa 20/20/20 (zmanjšanje emisij toplogrednih plinov za vsaj 20% do leta 2020 glede na leto 1990, 20% obnovljivih virov v končni rabi energije do leta 2020 in zmanjšanje rabe primarne energije za 20% do leta 2020 glede na pričakovano raven, skozi izboljšanje energetske učinkovitosti).